Press release

AkzoNobel kleurt ‘One Planet’ in Museon

Afbeelding: Marie Christine van der Sman (directeur Museon Den Haag) en Kees Ekelmans (Managing Director AkzoNobel Decorative Paints Benelux) tekenen de sponsorovereenkomst.

Samenwerking voor 3 jaar tussen AkzoNobel en Museon

Op 8 juli 2016 hebben Marie Christine van der Sman (directeur Museon Den Haag) en Kees Ekelmans (Managing Director AkzoNobel Decorative Paints Benelux) een sponsorovereenkomst getekend voor drie jaar. Niet alleen zal AkzoNobel het Haagse museum met een bijdrage sponsoren maar vooral ook met kleur de nieuwe centrale tentoonstelling, ‘One Planet’, mede helpen ontwikkelen. Het Nederlandse verfmerk Sikkens levert namelijk expertise en de verf voor de expositie.

Human Cities
‘Kinderen, kleur en educatie zijn belangrijke speerpunten van ons Human Cities Initiative,’ aldus Kees Ekelmans. ‘Met het Human Cities Initiative* beogen we steden kleurrijker maar vooral ook leefbaarder en inspirerend te maken. Daarnaast doen we veel aan educatie over kleur aan kinderen. Want in een kleurrijke omgeving is leren leuker en je wordt er vrolijk van. Het Museon, als educatief museum voor cultuur en wetenschap, past daarom uitstekend in dit initiatief en dus bij AkzoNobel.’
‘Die ambitie van AkzoNobel past ook uitstekend bij onze nieuwe tentoonstelling One Planet, waarin aandacht is voor het leefbaar houden van onze aarde’, zegt Marie Christine van der Sman. ‘Kleur speelt daarbij een belangrijke rol. Bijvoorbeeld om megasteden leefbaar te houden. De expositie zelf is ook zeer kleurrijk. Dankzij de verf van Sikkens. Dat spreekt de jeugd – de belangrijkste doelgroep van het Museon – erg aan en helpt hen spelenderwijs creatieve oplossingen te bedenken voor wereldwijde problemen’.

One Planet opent medio oktober. In de interactieve tentoonstelling voor familiepubliek wordt de bezoeker geïnspireerd na te denken over hoe je een bijdrage kunt leveren aan oplossingen voor mondiale vraagstukken die grote invloed hebben op onze planeet. De expositie zit boordevol spellen en interactieve onderdelen die individueel maar ook in familieverband kunnen worden gedaan. One Planet is gebaseerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De tentoonstelling is leuk en leerzaam!

Over AkzoNobel
AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen en kleur te geven.
*Het recentelijke schilderen van de pilaren van de Scheveningse Pier is ook onderdeel van het Human Cities Initiative.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Via educatieve en attractieve tentoonstellingen wil het museum met een zo’n breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen door middel van kennisoverdracht op het gebied van natuur, milieu, klimaat, energie en duurzaamheid.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl

Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties – alle regio’s.)

Voor informatie
Rob de Winter:
T: 070-3381421 / 0610905384
E: rdwinter@museon.nl

Noot voor de pers, niet voor publicatie
Voor nadere informatie over kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager Museon, via rdwinter@museon.nl / 06 1090 5384.

 

Foto links Marie Christine van der Sman (directeur Museon Den Haag) en Kees Ekelmans (Managing Director AkzoNobel Decorative Paints Benelux) tekenen de sponsorovereenkomst.