Press release

High Tech Romeinen in Museon groot succes

Het Haagse Museon heeft het afgelopen jaar met 194.000 bezoekers een uitstekend resultaat geboekt. De expositie High Tech Romeinen is onderdeel van dit succes. Na 4 maanden ontving het Museon ruim 64.000 bezoekers voor deze expositie. Het publiek waardeerde de tentoonstelling bijzonder hoog met een 8,3. High Tech Romeinen is een interactieve expositie waarin op een verrassende manier is te ontdekken hoe de Romeinen zich door hun omgeving lieten inspireren. De tentoonstelling is te zien tot en met 1 september 2013.

Inspiratie en Techniek
De technische prestaties van de Romeinen zijn adembenemend. Op het gebied van architectuur, weg- en waterbouwkunde ontstonden meesterwerken die honderden jaren lang niet zijn geëvenaard, zoals tempels, aquaducten en wegen. High Tech Romeinen is gericht op families en jongeren. Centraal in de tentoonstelling staan technieken en uitvindingen van de Romeinen. Wij ontdekken hoe zij zich lieten inspireren door hun omgeving en andere culturen. De expositie trekt parallellen naar de moderne mens, die in deze slimme Romeinse uitvindingen inspiratie voor de uitdagingen van deze tijd vindt. De vormgeving van de expositie is deels eigentijds en deels geïnspireerd op de antieke Romeinse wereld. Elf paviljoens met daarin 32 interactieve opstellingen en vitrines met bijzondere voorwerpen illustreren de techniek van de Romeinen.

Samenwerking
Het Museon is initiatiefnemer en projectleider bij het ontwerpen en produceren van High Tech Romeinen. De tentoonstelling is gemaakt is samenwerking met Museum Het Valkhof in Nijmegen, het LVR-Landesmuseum in Bonn en science centre Technopolis in Mechelen.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Voor de redactie:
Inlichtingen en fotomateriaal bij Rob de Winter, Telefoon: 070-3381423 06-10905384, Email: rdwinter@museon.nl