Museumles primair onderwijs

Op stap met de strandjutter

AfbeeldingStrandvondsten. Foto: David~O / CC

Wat vind je in de zee en op het strand?

Wat ligt daar op het strand? Wat heeft de strandjutter veel gevonden! Hij heeft het allemaal op z’n eigen strandje gelegd: mooie schelpen, een krab en zeesterren, zelfs het ei van een rog en het skelet van een zeekat!

Samen met de strandjutter ontdekken de leerlingen hoe verschillend de dieren bewegen, ze krijgen natuurlijk veel mooie schelpen in handen, leren over het afval en gaan vissen. Misschien is er zelfs wel even tijd om de slijkspringer te bekijken en het koraal te redden.
Een bezoek aan het echte strand wordt na het Museonbezoek vast nóg leuker.

Deze les reserveren

Deze les is ook te boeken via Cultuurschakel.

Foto links Strandvondsten. Foto: David~O / CC
Lesdoel

Op een speelse manier ontdekken de leerlingen wat er op het strand van de Noordzee te vinden is en wat die voorwerpen precies zijn.

Kerndoel 40

Oriëntatie op jezelf en de wereld > Natuur en techniek
De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende dieren en planten onderscheiden en benoemen, en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.