Press release

Museon met Steden-paviljoen op Generation Discover Festival

Afbeelding: Richt een stad in met Augmented Reality

 

Van 1 tot en met 5 oktober vindt op het Malieveld in Den Haag het Shell Generation Discover Festival plaats. Het Museon neemt deel aan dit science festival met een inspirerend Steden-paviljoen. Kijk rond in wereldsteden in virtual reality. Bouw mee aan een grote maquette van Den Haag onder leiding van een architect.
Het Generation Discover Festival bestaat uit verschillende paviljoens waar kinderen kennis kunnen maken met wetenschap en techniek door deel te nemen aan de activiteiten. Ook zijn er science shows, theatervoorstellingen en een reuzenrad. Het Steden-paviljoen van het Museon daagt kinderen uit om na te denken over de stad van de toekomst. Uitgangspunt is het gegeven dat over de hele wereld steeds meer mensen in een grote stad wonen. Wat kunnen we doen om die steden leefbaar te houden? In het Steden-paviljoen spreekt het Museon alle zintuigen aan: Kijk rond in virtual reality in wereldsteden als Dubai en Tokyo. Maak je eigen gebouw met behulp van blauw styrofoam, het materiaal waarmee architecten maquettes bouwen.

ONE PLANET
Het thema ‘megasteden’ is een van de onderwerpen in de nieuwe vaste tentoonstelling ONE PLANET, die vanaf 25 oktober in het Museon opent. In ONE PLANET maken bezoekers een interactieve ontdekkingsreis langs mondiale uitdagingen en mogelijke oplossingen. Waar komt ons eten vandaan en wat eten we over vijftig jaar? Wat doen we om onze zeeën te beschermen? Welke energie gebruiken we nu en in de toekomst? Voeren we straks oorlog om drinkwater?
ONE PLANET gaat daarmee in op de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit. Het zijn onderwerpen die iedereen op de wereld aangaan en die prominent aanwezig zijn in Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Generation Discover
Het Museon is een van de partners van het Shell Generation Discover Festival. Generation Discover richt zich op scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs, studenten en jonge ondernemers: zij zijn de ontdekkers van de toekomst.Samen met haar partners wil Shell de komende jaren 1 miljoen jongeren inspireren en uitdagen hun ideeën te realiseren. Zo ontdekt Generation Discover zichzelf – met onze hulp. Het startschot voor Generation Discover is het vijfdaags festival op het Malieveld dat plaatsvindt van 1 tot en met 5 oktober. Een festival waarin jongeren alles wat wetenschap en technologie biedt, kunnen beleven. De verwondering, de vragen, de ontdekkingen, de oplossingen. Het wordt een festival dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt. www.generationdiscover.nl

Samenwerking
Het Museon werkt bij de ontwikkeling van het Steden-paviljoen onder meer samen met architectenbureau Jongma Ontwerpers, software bedrijf Dutch VR en het communicatiebureau Golfstromen.

Noot voor de pers, niet voor publicatie
Voor meer informatie over kunt u contact opnemen met Gert-Jan van Rijn, gjvrijn@museon.nl.

Foto links Richt een stad in met Augmented Reality