Nieuws

Terug naar het overzicht

Museon ontvangt € 200.000 subsidie van Mondriaan Fonds

 

Museon ontvangt € 200.000 subsidie van Mondriaan Fonds

 

Het Museon ontvangt twee ton subsidie voor de museale herinrichting in het kader van de regeling “Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen” van het Mondriaan Fonds in Amsterdam. De make over van het Museon moet eind 2016 gereed zijn.

In een enthousiaste reactie schrijft men: “De herinrichting sluit aan bij onderwerpen die wereldwijd op de agenda staan, zoals de WereldExpo in Milaan”. Het Museon belicht hier, vanaf 1 mei 2015 in een tentoonstelling in het Italiaanse Museo, vanuit verschillende perspectieven het thema voedsel. Het bestuur schrijft vervolgens: “Het Museon stelt zich in de ogen van de commissie ook op een overtuigende manier op als een cultureel ondernemer. Het is slim om de presentatie over voeding eerst in Milaan te tonen. Verder heeft het museum veel relevante samenwerkingspartners uit onder andere het bedrijfsleven die materieel en immaterieel bijdragen en zich in de vorm van ambassadeurs binden aan het museum”.  

 

Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon, geeft te kennen bijzonder verheugd te zijn met deze subsidie die voor het Museon van groot belang is voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe plannen.