Press release

Museumnacht voor kids in Museon

Afbeelding: Ridders en Kastelen

Op zaterdag 17 maart openen zo’n 20 musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg tussen 17.00 en 22.00 uur, tijdens de ‘Kindermuseumnacht’, hun deuren met een speciaal programma vol activiteiten voor kinderen (en ouders).

 
Het Museon richt zich dan op de tentoonstelling ‘Ridders en Kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen’, waarvoor een special programma voor de ‘nacht’ is samengesteld.

Gevarieerd programma
Het Museon stimuleert creativiteit! Maak je eigen familiewapen en glas in loodraam in onze speciale workshopruimtes. In de Middeleeuwen betaalden wij in Nederland met de ‘gulden’. Dit was een munt van echt goud! Tijdens de Museumnacht kunnen kinderen kleine stukjes goud (pyriet) zoeken met een originele goudpan. Verder kan je Middeleeuws voedsel proeven en wordt er een demonstratie zwaardvechten gegeven. Het Theatergezelschap Mar&Co speelt de familievoorstelling ‘Ridder Ruben en de Verdwenen Zon’. Dit is een combinatie van een workshop en een theatervoorstelling, voor iedereen vanaf 4 jaar.
De Museumnacht is niet compleet zonder jezelf op de foto te vereeuwigen als stoere ridder of schone jonkvrouw!

Kaarten
Koop een passepartout, die toegang biedt tot alle deelnemende instellingen, online via www.museumnachtkids.nl/kaartverkoop/, of aan de kassa van het Gemeentemuseum.

 

Ridders en Kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen
In ‘Ridders en Kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen’ worden vooroordelen weggenomen. Deze periode, van 500 tot ongeveer 1500 na Christus, wordt vaak afgeschilderd als een donker, somber tijdperk. Maar dat is niet terecht. In de Middeleeuwen vonden innovaties plaats op allerlei terreinen, van techniek tot politiek, waarvan we tot op de dag van vandaag de effecten bemerken. De expositie Ridders en Kastelen biedt een nieuwe kijk op een periode die grote invloed heeft gehad op de wetenschap, cultuur en sociale geografie van het huidige Europa. De expositie is geschikt voor jong en oud en is te zien tot en met 2 september 2018.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
Word Vriend van Museon en Omniversum en ontdek de vele voordelen!

 

Noot voor de redactie
Voor meer inhoudelijke informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager van het Museon.
Telefoon 0610905384 / email rdwinter@museon.nl.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl
www.museon.nl

Foto links Ridders en Kastelen