Press release

Najaarscollege exacte wetenschap in Museon

Voor bovenbouw leerlingen die gemotiveerd zijn om exact te gaan studeren aan Universiteit of Technische Universiteit organiseert het Museon het Najaarscollege exacte vakken. Maar ook niet scholieren vanaf 17 jaar zijn van harte welkom! Museonconservator Natuurkunde en Techniek en sterrenkundige Ben van Tilborg presenteert een spannend programma, waarin bekende wetenschappers en collega conservatoren een aantal onderwerpen uit de exacte wetenschap op heldere wijze behandelen.

Wat kun je bijvoorbeeld verwachten? Inspirator Professor Bais verklaart in klare taal de relativiteitstheorie en wiskundig onderzoeker Dr. Eliens legt de topologie op enthousiaste manier uit. Er komen ook tal van wetenschappelijke vragen en dilemma’s aan bod zoals, wat is de kracht van fenomenologie en hoe hebben de natuurwetenschappen de wereld en het mensbeeld veranderd?

Praktische informatie
Het Najaarscollege vindt plaats in het Museon tijdens de herfstvakantie van maandag 17 oktober  t/m donderdag 20 oktober 2011, iedere dag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Het laatste college wordt afgesloten met een bezoek aan Teyler’s Museum in Haarlem, bekend om zijn fascinerende wetenschapshistorie.
Deelname kost slechts € 50,-- voor vier dagen. Inschrijven kan via Leonie de Jong, tel. 070-3381423 / email: ldjong@museon.nl.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties – alle regio’s.
Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: € 5,- / jeugd 12 t/m 18 jaar: € 6,50 / volwassenen:
€ 9,50 / 65+ Pashouders: € 8,50. Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.
Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.