Museon ontdekt uniek filmmateriaal over het dagelijks leven in Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog

“Dit is werkelijk ongelofelijk”, zegt Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon en historica. “De beelden laten de desastreuze gevolgen van de Duitse bezetting zien maar geven ook een inkijkje in het dagelijkse leven. We hebben de beelden ook aan Henk Ambachtsheer getoond, die expert is op het gebied van de Tweede Wereldoorlog in Den Haag, en die was ook onder de indruk van dit unieke materiaal. Het is een wonder dat dit nu pas opduikt”.

Nederlands

Haagse schoolkinderen herdenken de Tweede Wereldoorlog bij Kindermonument in Museon

Vandaag hebben kinderen van de Jan van Nassauschool uit Den Haag bloemen gelegd bij het Kindermonument in het Museon in Den Haag. Zij deden dit samen met Stella Lens, die de Tweede Wereldoorlog als half-joods meisje overleefde. Het Kindermonument in het Museon herinnert aan de 2061 kinderen uit Den Haag die tijdens de oorlog zijn vermoord. De meeste van deze kinderen waren joods. Enkele tientallen van deze kinderen waren Sinti.

Stella Lens

One Planet, One Humanity in Museon

Op 29 maart 2017 wordt een speciaal evenement in het Museon in Den Haag georganiseerd rondom het thema ‘One Planet, One Humanity’. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door The Walk of Hope, de Haagse Brug en het Museon en heeft als speciale gast in het programma Sri Madhukarnath, oftewel Sri M, initiatiefnemer van de Walk of Hope. De uit India afkomstige Sri M is sociaal hervormer, vredesactivist, leraar, geestelijk leider en grondlegger van Manv Ekta Mission (letterlijk vertaald: Missie voor eenheid van de mensheid).

Nederlands

Why are women vital for peace and accountability?

Op 8 maart 2017 wordt ter gelegenheid van ‘Internationale Vrouwendag’ een speciaal evenement georganiseerd in het Museon in Den Haag. Onder de titel ‘Let’s celebrate International women’s day together’ organiseert Hague Talks een programma met bijzondere sprekers, uitdagende gedachten en interessante dialogen. Onder de titel ‘Why are women vital for peace and accountability?’, wordt vanuit  verschillende invalshoeken belicht hoe vrouwen van invloed zijn in vredesprocessen. Het publiek, zowel vrouwen als mannen,  is van harte uitgenodigd om alle meningen en gedachten met elkaar te delen!

Ruilmiddag Techplaatjes