Museumles primair onderwijs

Terug naar het overzicht

… mooie stad achter de duinen (gratis!)

Afbeelding200 jaar badplaats

Een speciaal project in het kader van Feest aan Zee.

Den Haag ligt vlak aan zee. Daar genieten we van. Maar de zee zorgt ook voor een aantal uitdagingen. Hoe houden we droge voeten en hoe komen we aan drinkwater? Onze duinen spelen hierbij een belangrijke rol en zijn niet alleen belangrijk voor water, maar ook als bescherming tegen de zee. Daarnaast is het een fijne plek voor recreatie en biedt het ruimte aan dieren en planten.

De leerlingen ontdekken wat de duinen precies zijn, hoe ze ontstaan en waar mensen de duinen voor gebruiken. In de les en de bijbehorende opdrachten staan de volgende thema’s centraal: water, verdediging en recreatie. Aan het eind krijgt elke groep een kwartetspel mee voor op school.

Kosten

Deze les wordt gratis aangeboden in de periode van 1 april t/m 31 december 2018. Eventueel busvervoer van en naar school kan ook (gratis) worden aangeboden. De kosten worden vergoed door de gemeente Den Haag in het kader van Feest aan Zee.

Foto links 200 jaar badplaats
Vakgebied
biologie
Lesdoel

De leerlingen maken kennis met de duinen en het ontstaan en de vorming daarvan. Ze ontdekken hoe de mensen vroeger en nu de duinen hebben gebruikt en wat je daar nu nog van kunt terugzien.

Kerndoel 40

Oriëntatie op jezelf en de wereld > Natuur en techniek
De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende dieren en planten onderscheiden en benoemen, en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.