Museumles voortgezet onderwijs

Terug naar het overzicht

De wereld verandert, reken het uit!

AfbeeldingIn de Klimaatstudio

Deze lez is alleen nog te boeken voor het schooljaar 2017/2018

De aarde is onderhevig aan allerlei veranderingen. Natuurlijke ontwikkelingen zoals verandering in het landschap door aardbevingen, maar ook door de mens veroorzaakte gebeurtenissen zoals de huidige opwarming van de aarde zijn hier voorbeelden van.

De leerlingen bezoeken eerst de tentoonstelling One Planet. Daar rekenen ze aan vraagstukken over duurzame energie en oceaanverzuring. Vervolgens krijgen ze een korte presentatie over seismische golven en hoe die door wetenschappers gebruikt worden om de aarde beter te bestuderen. De leerlingen gaan daarna in teams van twee aan de slag om op grote aardbollen een waargebeurde aardbeving te lokaliseren.

N.B. Voor dit project gelden een afwijkende prijs en tijdsduur. Voor meer informatie hierover kunt u een e-mail sturen naar educatie@museon.nl. Het project is ontwikkeld in het kader van JetNet, in samenwerking met het Museon.

Online reserveren van dit project is niet mogelijk.

Leerdoel
De leerlingen komen in aanraking met getallen achter vraagstukken die belangrijk zijn voor de wereld, van klimaatverandering tot aardbevingen, en zien daarbij de grote kracht van wiskunde voor het oplossen van complexe vraagstukken.
 

Foto links In de Klimaatstudio
Locatie
One Planet
Lesdoel

De leerlingen komen in dit porject in aanraking met getallen achter vraagstukken die belangrijk zijn voor de wereld, van klimaatverandering tot aardbevingen, en zien daarbij de grote kracht van wiskunde voor het oplossen van complexe vraagstukken. Het project is ontwikkeld in het kader van JetNet, in samenwerking met het Museon.