Museumles voortgezet onderwijs

One Planet, held op jouw planeet

AfbeeldingDe 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Het valt niet mee om deze bijzondere wereld vredig, schoon en eerlijk te houden. Maar het kan wél, zo ontdekken leerlingen in de activerende expositie ‘One Planet, held op jouw planeet’. In deze tentoonstelling maken leerlingen op een leuke, toegankelijke manier kennis met de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De tentoonstelling laat zien dat er wel degelijk oplossingen zijn voor vraagstukken zoals een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. ONE PLANET prikkelt leerlingen om zelf met hun eigen ideeën aan deze doelen bij te dragen.

One Planet Tour
Met de ONE PLANET Tour ontdekken leerlingen individueel of in kleine groepen de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Ze maken verschillende soorten opdrachten bij de zeventien doelen, waarbij ze een aantal elementen van de opstellingen gebruiken. De leerlingen leren inhoudelijk over de doelen van de Verenigde Naties, ze ontdekken wat ze er zelf aan kunnen bijdragen en welke onderwerpen zij belangrijk vinden.

Er zijn verschillende niveaus van de tour beschikbaar: VMBO, onderbouw en bovenbouw HAVO/VWO

Deze les reserveren

Foto links De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen
One Planet
Lesdoel

De leerlingen worden zich meer bewust van het mondiale karakter van veel problemen en de noodzaak om op alle niveaus van samenleven te werken aan oplossingen.