Press release

Hagenaars bouwen aan wereldwijd portret mozaiek in Museon

Afbeelding: Humanae project van Angélica Dass

             

Mondiaal fotoproject Humanae introduceert One Planet, de nieuwe vaste tentoonstelling

In het Museon in Den Haag wordt vanaf 27 mei gewerkt aan de Haagse bijdrage aan het Humanae project van Angélica Dass. Deze Braziliaanse fotografe heeft met dit project inmiddels meer dan 2500 portretten gemaakt van mensen uit 15 verschillende steden wereldwijd. Zij maakt de portretten volgens een bepaalde gedachte: ieder model wordt vanuit een identiek standpunt gefotografeerd waarbij er geen classificatie plaatsvindt op basis van nationaliteit, geslacht, leeftijd, ras, maatschappelijke klasse of religie. De achtergrond van deze portretten bepaalt zij op basis van de huidskleur van de geportretteerde en vertaalt ze naar een kleur uit het internationale PANTONE ® -systeem. Binnen dit systeem is geen kleur belangrijker dan een andere. Zo ziet Angélica Dass ook de mensheid: iedereen is gelijkwaardig, ongeacht huidskleur, afkomst, sociale status, leeftijd of geslacht.

Uitnodiging voor de pers
Er wordt een vaste Humanae opstelling gerealiseerd in de nieuwe tentoonstelling One Planet die medio oktober wordt geopend. Voor deze Humanae opstelling worden tussen 27 tot en met 31 mei Haagse schoolkinderen en andere inwoners van de stad gefotografeerd.
De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Het is ook mogelijk Angélica Dass te interviewen.

Programma
vrijdag 27 mei portretsessie in basisschool De Vuurvlinder in Mariahoeve
zondag 29 mei  portretsessie in het Museon
dinsdag 31 mei  portretsessie in de Haagse Hogeschool

Indien u een sessie wilt bijwonen, of voor beeldmateriaal of een interview Angélica Dass, kunt u contact opnemen met Rob de Winter, tel. 06 1090 5384, email rdwinter@museon.nl

Voor meer informatie over het project Humanae: www.humanae.tumblr.com en www.angelicadass.com, Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=NiMgOklgeos voor de TED talk van Angélica Dass.

One Planet
Medio oktober opent in het Museon de nieuwe vaste tentoonstelling One Planet. Centraal in deze interactieve expositie staan de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld. Een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit: het zijn onderwerpen die onlangs zijn geformuleerd door de Verenigde Naties in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. We inspireren met de tentoonstelling bezoekers om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen, de bezoeker maakt een interactieve ontdekkingsreis langs thema’s waar verschillende wereldwijde problemen met mogelijke oplossingen worden gepresenteerd.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

 

Foto links Humanae project van Angélica Dass
---
Humanae project van Angélica Dass

Humanae project van Angélica Dass