Press release

Recordaantal bezoekers voor Museon

Afbeelding: Ridders - maar ook jonkvrouwen in het Museon

Het Museon in Den Haag heeft dit jaar 230.000 bezoekers getrokken, een recordaantal.
"Dit is het bewijs dat onze aanpak, met aansprekende publiekstentoonstellingen zoals Illusions, magie of wetenschap? en Ridders en Kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen, in combinatie met een vernieuwd educatief aanbod voor de scholen werkt” aldus Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon.
De tentoonstelling ‘Illusions’ met medewerking van de illusionist Victor Mids, bekend van het televisieprogramma Mindf*ck was een belangrijke publiekstrekker in de voorjaarsvakantie. De expositie ‘Ridders en Kastelen’ is op dit moment de meest populaire tentoonstelling. De expositie is geschikt voor jong en oud en is te zien tot en met 2 september 2018.

De centrale tentoonstelling One Planet over de global goals van de VN wordt vaak bezocht door scholieren en studenten en is een populaire schoolreisbestemming.

Bovendien werkt het Museon nauw samen met National Geographic, het resultaat is te zien in de NatGeo Focus Gallery, een vaste plaats in het Museon met wisselende foto tentoonstellingen. Momenteel met Photo Ark van de fotograaf Joël Sartore, waarin portretfoto’s van bedreigde diersoorten centraal staan.

Volgend jaar introduceert het Museon een speciaal Wetenschap & Technologie programma voor de Haagse scholen met veel leuke educatieve activiteiten.
Eind september 2018 opent de nieuwe tentoonstelling ‘Reizen door de Ruimte, op zoek naar een nieuwe Aarde’ een spannende ontdekkingstocht door het heelal.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
Word Vriend van Museon en Omniversum en ontdek de vele voordelen!

Noot voor de redactie
Voor meer inhoudelijke informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager van het Museon. Telefoon 0610905384 / email rdwinter@museon.nl.

Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl
www.museon.nl

 

 

Foto links Ridders - maar ook jonkvrouwen in het Museon
---
Photo Ark (Foto: Joel Sartore)

Photo Ark (Foto: Joel Sartore)

---
Ridders en kastelen

Ridders en kastelen