Tijdelijke tentoonstelling

Nederland zoemt - een wilde bijen expositie

Afbeelding: Boomhommel

Het Museon zoemt!
In maar liefst elf natuurmusea in Nederland kun je vanaf 15 april de kleine expositie "Nederland Zoemt - een wilde bijen expositie" bezoeken.

Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bijen. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. 70 % van de gewassen wordt bestoven en 90 % van de bestuiving gebeurt door bijen, op globale schaal. Wilde bijen zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel. Toch zijn het onbekende, onbeminde beestjes. Hoogste tijd dus voor een ode aan de wilde bij!

Nederland Zoemt, een wilde bijen expositie staat in elf natuurmusea, verspreid door het land. Je leert er alles over het leven van de bij en dus ook dat het niet goed met ze gaat. Gelukkig geeft de expositie ook ideeën over hoe je in actie kan komen om de wilde bijen te helpen. De expositie is gemaakt door de SNNC het samenwerkingsverband van natuurmusea in Nederland en is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Zoemt.

Een aantal voorbeelden van wat je zelf kan doen:

- Zaai bloemenmengsels
- Tegels eruit, plantjes erin!
- Plaats een bijenhotel of zorg voor rommelhoekjes in de tuin
- Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen

De expositie is te bezoeken tot en met 31 augustus 2018.

Klik hier voor alle tentoonstellingen.

Foto links Boomhommel

t/m 31 augustus 2018