Press release

Veel activiteiten in Museon tijdens Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen zien hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie zijn. Er is zaterdag en zondag veel te doen in het Museon. De nieuwe expositie Imitatie, nadoen is een kunst is de basis voor veel experimenten en activiteiten.

Zaterdag
Vraag op zaterdag 5 oktober Klokhuispresentator, Maurice Lede het hemd van het lijf tijdens een meet & Greet tussen14.00 en 16.30 uur en leer van taalwetenschapper Piek Vossen van 14.00 tot 14.30 hoe een computer taal leert.

Zondag
Op zondag kan iedereen vanaf 6 jaar tussen 13.00 en 17.00 uur aan de slag in de Museon Makeshop. Imiteer een krekel die leeft op zonne-energie en leer over zonne-energie en elektrotechniek. Het Museon programmeert op deze dag een keur aan activiteiten die laten zien hoe natuur en cultuur de bron van imitatie zijn.

Imitatie, nadoen is een kunst
Deze tentoonstelling neemt allerlei soorten imitatie onder de loep, zowel in de natuur, in de wereld van de technologie als bij de mens. Imitatie is een inspiratiebron voor onze eigen creativiteit. Je kunt dat zelf ontdekken door te spelen tegen robots, apen na te apen, je te camoufleren tussen de zebra's en te dansen met de sterren. Stap op het podium, geef een eigen popconcert, leer een echte van een valse diamant te onderscheiden en vergelijk een authentieke designertas met een namaakversie! De expositie bestaat uit ruim 30 interactieve onderdelen en drie geavanceerde, industriële robots.

Weekend van de Wetenschap
Het eerste weekend van oktober (5 en 6 oktober) staat weer volop in het teken van wetenschap en technologie. Bedrijven, instellingen, overheid, wetenschappelijke instituten, musea en universiteiten geven het publiek toegang tot plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn of organiseren unieke activiteiten. Het doel van het weekend: aan alle Nederlanders laten zien hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie zijn.
Weekend van de Wetenschap is een activiteit van de stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap & Technologie en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Wolven, pr & communicatie
Eva Wolf of Jill Bakker
E: pers@hetweekendvandewetenschap.nl
T: 020 – 620 3354.

Inlichtingen bij:
Rob de Winter, tel. 06 10 90 5384 / email: rdwinter@museon.nl

Museon
Het Museon is een interactief Museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.