Press release

Winnaars National Geographic Junior Fotowedstrijd 2016 in Museon

Afbeelding: V.l.n.r: Jasmijn, Josephine, Klaas van Kruistum, Dewi en Jennifer Jayne

 

Vandaag werden de winnaars van de National Geographic Junior Fotowedstrijd 2016 bekendgemaakt in het Museon in Den Haag. Naast de prijzen die ze hebben gewonnen, zijn hun foto’s onderdeel van de prestigieuze fototentoonstelling ICONEN van National Geographic in het Museon. De onthulling vond plaats onder leiding van tv-persoonlijkheid Klaas van Kruistum.

Uit ruim 5.000 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen zijn de winnaars door een vakkundige jury gekozen. Hoofdredacteur Renske Lamers: “Het is echt ongelooflijk hoeveel jong fotografietalent er in Nederland en België rondloopt. En hoe zeer het thema fotografie leeft onder de doelgroep. Elk jaar opnieuw verbazen wij ons over de creativiteit en kwaliteit van de foto’s. Het is echt een feest om een platform te kunnen zijn voor deze talenten.”

Vakjury
De jury, met onder andere presentator en amateurfotograaf Klaas van Kruistum, National Geographic Junior beeldredacteur Jakob Breimer en Canon-fotograaf Steven Ruiter, selecteerde de 4 winnaars. In de categorie ‘Landschap’ won Dewi Baggerman (11) uit Zoetermeer. De categorie ‘Dier’ werd gewonnen door Jennifer Jayne Evans Koumbatis (10) uit Rhoon. Jasmijn Schoorl (11) uit Groningen is de winnares in de categorie ‘Raar maar Waar’ en Josephine Teguh (10) uit Rotterdam won de eerste prijs in de categorie ‘Reizen’.

Internationale fotowedstrijd
De jaarlijkse National Geographic Junior Fotowedstrijd is één van de belangrijkste fotowedstrijden voor kinderen in Nederland en België. De winnende foto’s worden in het tijdschrift National Geographic Junior gepubliceerd en de makers strijden in december tegen hun internationale concurrenten uit andere National Geographic Kids-landen. De internationale winnaar wordt gekozen door de Amerikaanse vakjury van National Geographic en wint een reis naar Washington D.C in de Verenigde staten, inclusief een bezoek aan de National Geographic Society. Al twee keer won een Nederlandse winnaar deze geweldige prijs. Vorig jaar was dit Senne Mensink uit Markelo.

ICONEN van National Geographic
De tentoonstelling ICONEN van National Geographic is tot 8 januari 2017 te zien in het Museon. Deze omvat een selectie toonaangevende foto’s gemaakt door fotografen van National Geographic. Een van de bekendste foto’s is de in 1984 gemaakte foto van het Afghaanse meisje Sharbat Gula. Vanaf 29 oktober zijn de winnaars van de National Geographic Junior Fotowedstrijd 2016 aan deze tentoonstelling toegevoegd.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Met de vaste centrale expositie ONE PLANET vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert inspirerende oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Voor meer informatie over het Museon:
Rob de Winter  +31610905384 | rdwinter@museon.nl

Foto links V.l.n.r: Jasmijn, Josephine, Klaas van Kruistum, Dewi en Jennifer Jayne