Press release

Zeventig jarige impresario-icoon Jacques Senf biedt basisschoolleerlingen educatief programma aan in Museon

Afbeelding: ONE PLANET, de nieuwe vaste tentoonstelling van het Museon

Op maandag 7 november 2016 viert de bekende Nederlandse impresario Jacques Senf zijn zeventigste verjaardag in het Museon, het museum dat Jacques als kind vaak bezocht. Hij viert zijn geboortedag met 600 basisschoolleerlingen uit zijn woonplaats Maasland. De leerlingen beleven het toneelstuk ‘André het Astronautje’ en volgen een speciaal educatief programma gerelateerd aan ‘ONE PLANET’, de nieuwe vaste tentoonstelling van het Museon. Deze tentoonstelling, die is gebaseerd op grote mondiale vraagstukken, zoals ‘hoe kan de planeet, met een razendsnel stijgende populatie, in de toekomst aan de vraag naar voedsel blijven voldoen’ of ‘voor welke inspanningen staat de mensheid als het gaat om het verkrijgen van zaken als schoon drinkwater?; ‘Welke innovatieve ontwikkelingen zijn gaande op het gebied van energie en hoe gaan wij om met culturele identiteit?’ De burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg zal met drie leerlingen van de basisscholen en met Jacques Senf het Museon diverse producten aanbieden, die kenmerkend zijn voor de regio Midden-Delfland. Deze producten passen in de thema’s van het Museon: Water, Voeding, Culturele Identiteit en Energie en worden toegevoegd aan ONE PLANET.

Uitnodiging voor de pers
Het programma vindt plaats tussen 9:15 – 17:00 uur. Het fotomoment van het aanbieden van het cadeau door burgemeester Rodenburg, leerlingen en Jacques Senf is gepland om 13:45 uur.
De pers is hierbij van harte uitgenodigd. U kunt zich aanmelden bij Leonie de Jong van het Museon, email ldjong@museon.nl.

Jacques Senf – iconisch impresario
De ondernemer, destijds begonnen als manager van de rockband de Golden Earrings (toen nog met s), heeft het grootste Nederlandse impresariaat ontwikkeld op het gebied van theater, muziek en amusement. In 2015 werd door zes Haagse theaters de Jacques Senf prijs in het leven geroepen. De prijs is een initiatief van de Haagse theaters Circustheater, Diligentia/Pepijn, Koninklijke Schouwburg, Nationale Toneel, Theater aan het Spui en Zuiderstrandtheater, ter ere van Senfs grote verdiensten voor de podiumkunsten in Den Haag en heeft ten doel jonge Haagse Culturele ondernemers te stimuleren.

André het astronautje
André het astronautje is een familievoorstelling voor alle ruimtereizigers in de dop. André Kuipers, bedenker van de kleine astronaut, werkte actief mee aan de totstandkoming van de voorstelling.  “Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een bijzondere ruimtereis om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers. André het astronautje is van 10 december tot en met 2 april in heel Nederland te zien.

Samenwerking
De expositie ONE PLANET is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van: De Gemeente Den Haag, UNRIC United Nations Regional Information Centre for Western Europe, Mondriaanfonds, VSB-Fonds, Fonds 1818, de Vereniging van Vrienden van Museon en Omniversum. De Life’s good Vriendenlounge is powered by LG, corporate sponsor van het Museon.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Voor meer informatie:

Mayan Smidt  |  Museon | Educatie & Presentatie
Contact  +316109053416  |  msmidt@museon.nl

Tineke van Nimwegen-van Wieringen  | Museon | voorzitter Museon Ambassadors Club
Contact  +31621398910  |  tinekevannimwegen@caiway.net

 

Foto links ONE PLANET, de nieuwe vaste tentoonstelling van het Museon